Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Οι σπατάλες του Γιώργου Παπανδρέου και τα πεντάστερα ξενοδοχείαΟι σπατάλες του Γιώργου Παπανδρέου και τα πεντάστερα ξενοδοχεία 

Αλόγιστες σπατάλες, του πρωην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στις πλάτες των ελλήνων φορολογουμένων αποκαλύπτει σήμερα ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Έλλις σε άρθρο του στην «Καθημερινή».
Σύμφωνα με το άρθρο,
με αφορμή το ξέσπασμα της γενικής γραμματέως της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η οποία κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης για σπατάλες και πολυτελή διαβίωση, «κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στην πρωθυπουργία, αλλά και, κυρίως, της πολυετούς παρουσίας του στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Παπανδρέου δεν σεβάσθηκε προϋπολογισμούς.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του λάτρευαν τα πεντάστερα ξενοδοχεία με τις πολυτελείς σουίτες και τα υπερσύγχρονα γυμναστήρια, όπως και τα ακριβά εστιατόρια. Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις όπου επειδή προφανώς το ελληνικό κράτος είχε τεράστια πλεονάσματα -«λεφτά υπάρχουν»- τα οποία οι υπεύθυνοι δεν ήξεραν πού να διοχετεύσουν, έκλειναν περισσότερα πανάκριβα δωμάτια ξενοδοχείων από αυτά που χρειάζονταν, με αποτέλεσμα να χρεώνονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, και κατ’ επέκτασιν του ελληνικού κράτους, έξοδα για δωμάτια που παρέμεναν άδεια».

Η δε απάντηση του κ. Παπανδρέου στις εγκλήσεις της Ισπανίδας ότι «δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα, εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας», άγγιξε τα όρια της κοροϊδίας σημειώνει ο δημοσιογράφος. Πηγή: newpost.gr
Δημοσίευση σχολίου