Όλες του τις οικονομίες εμπιστεύθηκε πριν από μια ολόκληρη δεκαετία σε  ένα μεσίτη ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Δανών για να αποκτήσει ένα σπίτι στην Κάρπαθο. Όμως, σπίτι δεν… είδαν ποτέ και τώρα προσπαθούν να βρουν την άκρη, καθώς ο μεσίτης δεν βρίσκεται πια στη ζωή!
Η περιπέτεια του ζεύγους ξεκίνησε το 2003, όταν επισκέφθηκαν το νησί, το αγάπησαν και θέλησαν να εγκατασταθούν σε αυτό. Μέσω του μεσίτη κατέληξαν σε ένα οικόπεδο με σπίτι, για το οποίο
υπέγραψαν προσύμφωνο που προέβλεπε να μεταβιβασθεί στο όνομά τους και έδωσαν προκαταβολή ύψους 60.000 ευρώ. Αργότερα έδωσαν και άλλα 27.750 ευρώ, αλλά μεταβίβαση στο όνομά τους δεν έγινε!
Ο ντόπιος μεσίτης είχε πει στο ζευγάρι ότι θα τους επιστρέψει τα χρήματα γιατί μετάνιωσε για την πώληση και τους παρέδωσε ισόποσες συναλλαγματικές. Γρήγορα, όμως, οι Δανοί διαπίστωσαν ότι ήταν ακάλυπτες. Στο μεταξύ, ο μεσίτης απεβίωσε και η χήρα του ισχυρίζεται ότι τα προσύμφωνα είναι πλαστά και ότι δεν γνωρίζει κάτι για την πώληση του σπιτιού! Έτσι, οι επίδοξοι αγοραστές κατέθεσαν μέσω του δικηγόρου τους μηνυτήρια αναφορά και η δικαιοσύνη θα αναλάβει να βρει την άκρη στην περίεργη αυτή υπόθεση.