Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Έλεος! Μας δουλεύει… αυτός που θα έπρεπε να έχει παραπεμφθεί στο Ειδικό δικαστήριοΈλεος! Μας δουλεύει… αυτός που θα έπρεπε να έχει παραπεμφθεί στο Ειδικό δικαστήριο 

Έλεος, όχι να μας δουλεύουν και οι κηπουροί του Γιώργου Παπανδρέου, με το πόνημα που τιτλοφορείται «Σπάμε 15 μύθους». Βασική επιδίωξη είναι να
απαντήσουν στις βασικές κατηγορίες των αντιπάλων του, όπως ότι ο ίδιος άργησε να κατανοήσει την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση, ότι γνώριζε τα πάντα προεκλογικά για το έλλειμμα το οποίο φούσκωσε μάλιστα το 2009 και ότι δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο.
Θα μπορούσε να είναι καλό υλικό για την απολογία του, στην περίπτωση που το πολιτικό μας σύστημα λειτουργούσε όπως στην Ισλανδία στέλνοντας τον πρώην πρωθυπουργού Γκέιρ Χάαρντε στο ειδικό δικαστήριο. 

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραφε και μέχρι την πτώση του, μια μαγική εικόνα για την Ελλάδα και τα επιτεύγματά  τα χρόνια της περίφημης διακυβέρνησης του. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν μπόρεσε ούτε στιγμή να διακρίνει την κατάσταση της κοινωνίας και το αδιέξοδο της χώρας, περιέγραφε μια Ελλάδα που πέτυχε μεγάλα κατορθώματα εξαιτίας του. Επαναλάμβανε ότι έσωσε τη χώρα και τους πολίτες, ότι αυτός τόλμησε και οι άλλοι κρύφτηκαν και πως ούτε λίγο ούτε πολύ τον έχουμε αδικήσει διότι θα μείνουν στην ιστορία τα δύο αυτά χρόνια. 

Θα φρεσκάρουμε ακόμα περισσότερο τη μνήμη του, τότε που έλεγε για τα διαπλεκόμενα, τους μεγαλοεκδότες, τα κανάλια που έπαιρναν δάνεια. Ναι αυτά τα διαπλεκόμενα που το βοήθησαν στην πορεία του προς την εξουσία… 

Ζητάει και τα ρέστα ο άνθρωπος που εκβίαζε  ψυχολογικά τους βουλευτές ώστε να ψηφίσουν τα νέα μέτρα,  λειτουργώντας ως εκπρόσωπος της τρόικας και των δανειστών.. Δύο χρόνια κάβους περνάγαμε και όμως είμαστε ακόμα στην ανοιχτή θάλασσα και με τρικυμία. 

Βέβαια όσοι έγραψαν τους «μύθους» προσπαθούν να συναγωνιστούν τον Αίσωπο, σαν να μην βρισκόμασταν εδώ τα τελευταία χρόνια αλλά να ήρθαμε από άλλον πλανήτη… 

Δεν ξέρω πόσο εκφράζουν τον κ. Παπανδρέου αυτά που διαβάσαμε αλλά βρήκαν το θράσος να απευθύνονται στους πολίτες που ο ίδιος και οι κηπουροί του οδήγησαν στη φτώχεια, την ανέχεια και  την εξαθλίωση. 
Κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν τον κ. Παπανδρέου «αθώο του αίματος» , αλλά ξέχασαν ότι αυτός κυβερνούσε τον τόπο έως πρόσφατα. 

Ξέχασε ότι αυτός – μετά από μυστικές διαδρομές – οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ. 

Ότι όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες, εξαιτίας της πολιτικής του, είναι σήμερα χειρότεροι απο το 2009. 

Ότι οι πολιτικές του ήταν αιτία για να χάσουν οι Έλληνες,  όλα όσα κέρδισαν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. 
Ότι επέβαλε άδικες θυσίες, περικοπές μισθών και συντάξεων και αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές. 
Ότι επί πρωθυπουργίας του τα λουκέτα, η ανεργία, η φτώχεια γνώρισαν πρωτόγνωρες διαστάσεις.

Όπως επίσης και το γεγονός ότι είναι μόνος πρώην πρωθυπουργός που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του για να φύγει από τη θέση του. 

Χωρίς ντροπή και φιλότιμο δεν ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες για τις δραματικές στιγμές που ζούνε αλλά και δεν απάντησε στην κρισιμότερη ερώτηση: Ποιος κατέστρεψε τη χώρα; 

Αν δυσκολεύεται να βρει την απάντηση ας ρωτήσει τον υπουργό του στις κυβερνήσεις του, κ. Χρυσοχοΐδη. 
Λίγο ακόμα και θα βγούμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε  για όσα διέπραξε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του σε βάρος της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας. 

Διαβάζοντας το «σπάμε τους 15 μύθους» καταλάβαμε ότι κάτι τρέχει στο θολωμένο μυαλό των συνεργατών του… 
Διότι αν δεν ξέραμε ποιος είναι, αν δεν ζούσαμε τα χρόνια της διακυβέρνησής του θα λέγαμε ότι είχαμε το μεγάλο ηγέτη μπροστά μας και δεν τον βλέπαμε. 

Με λίγα λόγια, όσοι έγραψαν την απολογία του έκαναν ακριβώς το αντίθετο του επιδιωκόμενου στόχου, μας θύμισαν τα έργα και τις ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου.   

Μείναμε όλοι με την απορία και αναρωτηθήκαμε. Μήπως τον αδικήσαμε; 

Αλήθεια γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν ζητάει σύσταση εξεταστικής επιτροπής να μιλήσει και να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταλογίζουν; 

Αυτός που είχε τόση κρίση, όχι μόνο αδιαφόρησε στις εκκλήσεις του Καραμανλή για δύσκολα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, αλλά φώναζε ότι «λεφτά υπάρχουν!».  

Για το βιβλίο του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, το οποίο  έχει τίτλο «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ» και αποκαλύπτει πως η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο χωρίς να επιδιώξει εξ αρχής αναδιάρθρωση του χρέους με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία, έχει να πει κάτι; Πηγή: newpost.gr
Δημοσίευση σχολίου