Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Γ. Παπανδρέου στο CNN: «Πονάω μαζί με τους Έλληνες» (Βίντεο)Γ. Παπανδρέου στο CNN: «Πονάω μαζί με τους Έλληνες» (Βίντεο) 

Μια ακόμη συνέντευξη σε διεθνές μέσο ενημέρωσης παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αυτή τη φορά η Κριστιάν Αμανπούρ του CNN «ανέκρινε» τον Γ. Παπανδρέου για την τραγική κατάσταση των Ελλήνων και το μέλλον της Ελλάδας.
Ο κ. Παπανδρέου ο οποίος αν και βουλευτής, ελάχιστα ζει πλέον
στη χώρα μας, καθώς οι πανεπιστημιακές του υποχρεώσεις τον κρατάνε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εξέφρασε τον πόνο που βιώνει ο ίδιος με την ελληνική πραγματικότητα. Αυτή ήταν άλλωστε και η πρώτη ερώτηση της δημοσιογράφου, που έκανε λόγο για τραγωδία του ελληνικού λαού, τι νιώθει δηλαδή ο πρώην πρωθυπουργός όταν βλέπει τον πόνο των Ελλήνων. Ο κ. Παπανδρέου απάντησε «Με πονάει και μένα να βλέπω τους Έλληνες να υποφέρουν».

Ο πρώην Πρωθυπουργός, επί πρωθυπουργίας του οποίου η Ελλάδα μπήκε σε στενό δημοσιονομικό πρόγραμμα, υπό την επιτήρηση της Τρόικας, εξήγησε στη γνωστή δημοσιογράφο πως οι δύσκολες αποφάσεις που πήρε έκρυβαν από πίσω πολύ πόνο. «Έπρεπε να πάρω πολύ δύσκολες αποφάσεις και σκληρά μέτρα γιατί απειλούμασταν με χρεοκοπία και ο πόνος είναι ακόμα εκεί».

Στη συνέντευξη του ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως περίμενε περισσότερη στήριξη από την Ευρώπη ενώ τόνισε πως οι ανατιμήσεις του ευρώ εκμηδένισαν τα όποια οφέλη υπήρχαν από την εσωτερική υποτίμηση για τη μείωση του ελλειμμάτος. Τέλος ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα και άλλη λιτότητα.Πηγή: newpost.gr
Δημοσίευση σχολίου