Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Όταν ένας Έλληνας φοιτητής ανάγκασε τον Γιώργο Παπανδρέου να πει "Τα κάναμε όλοι μαντάρα" (video)Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, στο πανεπιστήμιο Columbia , ένας  Έλληνας φοιτητής...ζήτησε και πήρε το λόγο και «στρίμωξε τον κ. Παπανδρέου».

Τον χαρακτήρισε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας και του ζήτησε να πει «mea culpa» (λάθος μου) και να παραδεχθεί ότι «τα κάναμε θάλασσα».

Ο φοιτητής του είπε συγκεκριμένα «Είστε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας. Ο πάππους σας ήταν πρωθυπουργός, ο πατέρας σας επίσης και μετά εσείς. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις από το 2008 και μετά. Αλλά κάτι πήγε λάθος στην Ελλάδα από το 1974 έως το 2008. Μπορεί να δουλεύαμε σκληρά αλλά ήμασταν αντιπαραγωγικοί και ο δημόσιος τομέας ήρθε να προσφέρει δουλειά οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία κι εσείς εξευρωπαΐσατε το πρόβλημα. Δε μπορείτε να μας πείτε ένα «mea culpa» πρώτα; Ένα τα κάναμε θάλασσα (σ.σ. we really screwed up η ακριβής του έκφραση). 

Μετά τα πολλά χειροκροτήατα που απέσπασε η ομιλία του φοιτητή ο Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε να απαντήσει και παρά το ότι ήταν λιγότερο χαμογελαστός έμεινε σχετικά ψύχραιμος.

«Δε διαφωνώ μαζί σου» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε «Πραγματικά τα κάναμε μαντάρα στην Ελλάδα. Και αυτό είπα στην αρχή... Έχουμε ευθύνες, αλλά υπάρχουν και ευθύνες στην Ευρώπη, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις δεν πάνε μαζί, το είχε πει και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ».

http://topeiraxtiri.blogspot.gr


Δημοσίευση σχολίου