Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μαραθωνίου την ΚυριακήΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μαραθωνίου την Κυριακή 


Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων
 Από τις 6.00 το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσουν οικυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω της διεξαγωγής του 8ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τροχαίας οι απαγορεύσεις θα ισχύσουν:

- Στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα (σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος).
- Από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νικη) και  στις παρακάτω οδούς: Λεωφόρο Κ. Καραμανλή – Ιωνίας (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη), Νέα Μοναστηρίου (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας), Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας), Γιαννιτσών, από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δάφνης και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Δάφνης, από την συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι τη συμβολή της με την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στη Νέα Δυτική Είσοδο, από τη συμβολή της με την οδό Δάφνης μέχρι την συμβολή της με την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, στην οδό Παλαιού Σταθμού, από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Ν. Κουντουριώτου, καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής και στην Λεωφόρο Νίκης, από την συμβολή της με την Ι. Δραγούμη μέχρι την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.
Από τις 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση και από τις 05.00΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων στην Λεωφόρο Νίκης, από την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τον Λευκό Πύργο και καθ’ όλο το πλάτος αυτής. Από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση καθώς και η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων στην οδό Βασ. Γεωργίου, από τον Λευκό Πύργο μέχρι την Γ΄ Σεπτεμβρίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.
Από τις 06.00΄ θα απαγορευθεί η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, καθώς και από τις 10.00΄ η κυκλοφορία και στάση αυτών στην οδό 28ης  Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων) από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου και στα δύο ρεύματα πορείας. Από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση και από ώρα 10.00΄ και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο, η κυκλοφορία και η στάση αυτών, στη Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων και Μενεμένης), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Θ. Χατζίκου, από την Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνωνος και στην οδό Αγαμέμνωνος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου), καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.
Ακόμη από τις 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, και από τις 10.00΄ η κυκλοφορία και η στάση αυτών, στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, από την πλατεία του Δήμου Αμπελοκήπων μέχρι την οδό Φιλιππουπόλεως και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Φιλιππουπόλεως, από την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ελευθερίας και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Ελευθερίας, από την οδό Φιλιππουπόλεως μέχρι την οδό Αμπελώνων και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Αμπελώνων, από την οδό Ελευθερίας μέχρι την οδό Αγίων Πάντων και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Αγίων Πάντων, από την οδό Αμπελώνων μέχρι την οδό Μοναστηρίου (κάθετη διέλευση) και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Πορροϊων, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Γιαννιτσών και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Αγ. Πάντων μέχρι την οδό Βουτυρά Σταύρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής και στην οδό Βουτυρά Σταύρου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.
Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων. Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου την 16.00 το απόγευμα. Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Πηγή: voria.gr
Δημοσίευση σχολίου