Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Μέτρα της τροχαίας για την αυριανή ΛαμπαδηδρομίαΜέτρα της τροχαίας για την αυριανή Λαμπαδηδρομία


Η τροχαία καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις διαδρομές
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά αύριο η Διεύθυνση Τροχαίας κατά τη διάρκεια τηςΛαμπαδηδρομίας, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος».
Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο. Συγκεκριμένα θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

- Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, θα απαγορευτεί από ώρα 15.00΄ η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό  Αγίας Παρασκευής, από την οδό Έλλης Αλεξίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Θ. Χατζίκου, από την οδό Αγ. Παρασκευής μέχρι την Λεωφ. Δενδροποτάμου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην Λεωφ. Δενδροποτάμου, από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό 28ης Οκτωβρίου και μόνο στο ρεύμα πορείας προς την οδό Καραολή  Δημητρίου, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από την Λεωφ. Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Μ. Αλεξάνδρου και μόνο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ανατολικά, στην οδό  Μ. Αλεξάνδρου, από την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι την πλατεία Επταλόφου και καθ’ όλο το πλάτος.
- Ειδικότερα από τις 14.00΄ έως τις 18.30΄ ώρα, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων περιμετρικά της πλατείας Επταλόφου και συγκεκριμένα στις συμβολές τις με τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ελ. Βενιζέλου και Γ. Χαλκίδη.
- Επίσης κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα απαγορευτεί από ώρα 16.00΄ η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό Σαλαμίνος, από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Κουντουριώτη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Κουντουριώτη, από την οδό Σαλαμίνος μέχρι την Λεωφ. Νίκης και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην Λεωφ. Νίκης, από την οδό Κουντουριώτη μέχρι τον Λευκό Πύργο και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.
Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων. Η τροχαία καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις διαδρομές και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Πηγή: voria.gr
Δημοσίευση σχολίου