Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Spiegel: Ψέματα η φτώχεια των Ελλήνων!Spiegel: Ψέματα η φτώχεια των Ελλήνων! 


Νέο ανθελληνικό ξέσπασμα από το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επιτίθεται στις χώρες της ευρωζώνης που βιώνουν πολιτική σκληρής λιτότητας
Σε ένα από τα αγαπημένα του θέματα, την επίθεση στη χώρα μας, επιδίδεται για ακόμη μια φορά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο σε ένα νέο ανθελληνικό ξέσπασμα επισημαίνει πως οι Έλληνες
λένε ψέματα ότι έχουν γίνει φτωχοί λόγω της κρίσης.
Το νέο άρθρο του περιοδικού, με τίτλο «Το ψέμα της φτώχειας. Πώς οι ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κρίση καμουφλάρουν τον πλούτο τους», κυκλοφορεί σε τεύχος με εξώφυλλο που απεικονίζει έναν Έλληνα, κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μεταφέρει χρήματα σε σακιά πάνω σε έναν γάιδαρο.
Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, το δημοσίευμα επικαλείται έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα στοιχεία της οποίας παρουσιάζουν τα γερμανικά νοικοκυριά φτωχότερα από αυτά των Ελλήνων και των Κυπρίων, που οι πρώτοι καλούνται να «σώσουν».
Όπως αναφέρεται, η μελέτη της ΕΚΤ δείχνει ότι οι πολίτες των κρατών με αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας ΑΑΑ αναλαμβάνουν μεγαλύτερο βάρος στα προγράμματα διάσωσης των εταίρων τους και απολαμβάνουν λιγότερο πλούτο από εκείνους στην περιφέρεια.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Κύπρος είναι η δεύτερη πλουσιότερη χώρα της Ευρωζώνης με μέση περιουσία πολιτών 266.900 ευρώ. Πιο πλούσιοι σύμφωνα με την ΕΚΤ είναι μόνο οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου με 397.800 μέση περιουσία, ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Μάλτα με 215.900 ευρώ. Τα αντίστοιχα ποσά για την Γερμανία ήταν 51.000 ευρώ, για την Ολλανδία 103.600 ευρώ και για την Φινλανδία 85.500 ευρώ.

Από τις χώρες οι οποίες έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα διάσωσης, μόνο οι πολίτες στην Ελλάδα (101.900 ευρώ) και στην Πορτογαλία (75.200 ευρώ) κατείχαν λιγότερο πλούτο από τις χώρες με ΑΑΑ.
Οι πολίτες στην Ισπανία και στην Ιταλία εμφανίζονται σημαντικά πλουσιότεροι, με 182.700 και 173.500 ευρώ αντίστοιχα. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσό ήταν 101.900 ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από τη μέση περιουσία των Γερμανών που φέρεται να είναι 51.000 ευρώ.

«Παρά τις προσβολές και τις εκδηλώσεις εναντίον της Μέρκελ που την παρομοιάζουν με τον Χίτλερ, οι Έλληνες συμφώνησαν να σωθούν από τη Γερμανία»,καταλήγει το δημοσίευμα.
Πηγή: voria.gr
Δημοσίευση σχολίου