Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Οι 51 «κουμπουροφόροι» της Βουλής


Οι 51 «κουμπουροφόροι» της Βουλής

Επικίνδυνες και εν πολλοίς ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της οπλοφορίας βουλευτών με τους μισούς να οπλοφορούν νόμιμα ή παράνομα. Παράλληλα, πολλοί από τους πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, κάνοντας χρήση των προστατευτικών διατάξεων των σχετικών νόμων, διατηρούν τις άδειες οπλοφορίας.
Τα Παραπολιτικά αποκαλύπτουν ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής σε 51 από τους 300 βουλευτές. Από αυτούς,
15 είναι τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανάμεσά τους και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια.
Άγνωστος, ωστόσο παραμένει ο αριθμός των πρώην κοινοβουλευτικών που διατηρούν όπλα, με ή χωρίς άδεια. Οι 51 βουλευτές που κατέχουν νομίμως όπλο προέρχονται σχεδόν από όλους τους κομματικούς χώρους και, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας.
Δηλαδή, α) αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.
Με δεδομένο ότι ένας αλκοολικός ή ένας ψυχασθενής δεν θα μπορούσε να ασκήσει επαρκώς τα θεσμικά του καθήκοντα και θα εξαναγκαζόταν σε παραίτηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και από την πολιτική γενικότερα, όλες ανεξαρτήτως οι αιτήσεις οπλοφορίας έχουν εγκριθεί και τούτο γιατί οι έλεγχοι είναι υποτυπώδεις ή και ανύπαρκτοι!

Πηγή: Παραπολιτικά
Δημοσίευση σχολίου