Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Θαλασσοδάνειο 2,5 εκατ. ευρώ στον Τράγκα από Βγενόπουλο

Μεταξύ των δημοσιογράφων που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των δημοσιογράφων που έχουν πάρει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες, δίχως εγγυήσεις και δίχως να τα επιστρέψουν ποτέ, φιγουράρει και το όνομα του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Λαικής Τράπεζας, ο Γιώργος Τράγκας έχει πάρει δύο δάνεια συνολικού ποσού
2.392.000 ευρώ από τη Λαϊκή, του Αντρέα Βγενόπουλου για τα οποία δεν δόθηκε καμια εγγύηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, το 2012, η πρόβλεψη είναι πως από το δάνειο αυτό η τράπεζα θα χάσει το σύνολο του ποσού.
Την ίδια ώρα πολλά ερωτηματικά το ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει ο τηελοπτικός σταθμός MEGA, από πέντε τράπεζες. Ένας σταθμός υπερχρεωμένος που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ρευστότητας και μάλιστα την ώρα που δεκάδες μεγάλες παραγωγικές επιχειρήσεις δεν παίρνουν απο τις τράπεζες ούτε ένα ευρώ.
Μεγάλοι ευνοημένοι από τις τράπεζες είναι οι πρώην ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού Αλτερ, Κώστας Γιαννίκος και Γιώργος Κουρής. Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν έχει μείνει γνωστή ως “στρουμφάκια”. Σύμφωνα με αυτή το κανάλι προκειμένου να δανειστεί από τις τράπεζες αποτιμούσε τις άυλες αξίες του, όπως για παράδειγμα τα σίριαλ και τις εκπομπές με φυοσκωμένες τιμές. Στη συνέχεια αυτή η άυλη περιουσία έμπαινε ως εγγύηση για να ληφθεί το δάνειο. Με τον τρόπο αυτό, κατόρθωσαν να λάβουν δανειοδότηση ύψους 500 εκατ. ευρώ για το Άλτερ, τα οποία δεν επιστράφηκαν ποτέ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο HOT DOC που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Δείτε το τηλεοπτικό σποτ του HOT DOC.
Για την ηλεκτρονική έκδοση κλικάρετε στο εξώφυλλο.

Δημοσίευση σχολίου