Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Δύο συντάξεις για τον Άκη μέσα στη φυλακή


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Δύο συντάξεις για τον Άκη μέσα στη φυλακή 

Πως ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει κανονικά τις συντάξεις του
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπορεί να διώκεται για παραβάσεις αλλά οπως αποκαλύπτουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ακόμα βουλευτική σύνταξη 1.730 ευρώ, ενώ παράλληλα παίρνει και σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ, ως μηχανικός, καθώς και από ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας, καθώς έχει επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό από το 1959 έως το 1975.
Έτσι οι συνολικές αποδοχές του ακόμα και σήμερα, προσεγγίζουν τις
4000 ευρώ.
Η σύνταξή του μάλιστα από τη μακρά θητεία του στη Βουλή (1974-2007) θα συνεχίσει να καταβάλλεται, εφόσον καμία απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει, ενώ για την πρόσφατη καταδίκη του σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, έχει ασκήσει έφεση.
Σύμφωνα με τη διαδικασία για τη διακοπή της σύνταξης ή μισθοδοσίας αμετακλήτως καταδικασθέντος προσώπου, θα πρέπει κατ’ αρχάς η απόφαση να καθαρογραφεί από τη δικαστική Αρχή και ακολούθως να σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενέργεια που μπορεί να διαρκέσει έως 6 μήνες. Στη συνέχεια το υπουργείο θα πρέπει να αλληλογραφήσει με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατόπιν να ενημερωθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, θα χρειάζονταν 1 με 2 χρόνια, χωρίς φυσικά να υπολογιστούν οι εφέσεις, που θα ασκούσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
Δημοσίευση σχολίου