Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

BINTEO: Το τραγούδι για την κρίση που σπάει… πιάτα σε Αθήνα και Βέλγιο

Στην επιτυχία που, όπως σημειώνει, γνωρίζει στην Ελλάδα το βελγικό τραγούδι La crise αναφέρεται σημερινό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στις καλλιτεχνικές στήλες της ολλανδόφωνης βελγικής εφημερίδας De Morgen υπό τον τίτλο «Η κρίση» δίνει την ευκαιρία στον Daan να γίνει γνωστός στην Ελλάδα.
Όπως σημειώνεται, το τελευταίο γαλλόφωνο single του δημοφιλούς φλαμανδού τραγουδιστή Daan μιλά για την κρίση που
μαστίζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βασικό μήνυμα του τραγουδιού είναι οι άνθρωποι να μην αποδέχονται τυφλά την κρίση και να υποφέρουν από αυτήν, αλλά να κρατάνε το κεφάλι τους ψηλά, ακόμη και αν χρειάζεται κάποια εξέγερση, σε όλα τα επίπεδα. Ο τραγουδιστής αναζητεί στην Ελλάδα κάποιον που θα μπορούσε να τραγουδήσει το La Crise και να ηχογραφήσει μία προσαρμοσμένη εκδοχή εκεί.
Εξάλλου, επισημαίνεται ότι λόγω της συμμετοχής τού ελληνικής καταγωγής μπασίστα Μ. Χατζηγεωργίου, η μουσική εκτέλεση του τραγουδιού παρουσιάζει επιρροές από δύο αρχετυπικά ελληνικά μουσικά όργανα, τον μπαγλαμά και το μπουζούκι.
Επίσης, σημειώνεται ότι το εν λόγω τραγούδι ανακάλυψε ένας dj της Θεσσαλονίκης και το αναμετάδωσε από μουσικό σταθμό της πόλης, με αποτέλεσμα να γίνει ευρύτερα γνωστό στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιτυχία του τραγουδιού στην Ελλάδα δεν οφείλεται μόνο στο θέμα του, αλλά και σε συγκεκριμένες παραδόσεις και πολιτισμικά χαρακτηριστικά, στα οποία παραπέμπει. Ειδικότερα, τονίζεται ότι εκτός από τη χρήση ελληνικών μουσικών οργάνων που παραπέμπουν στην παράδοση του ρεμπέτικου, το σπάσιμο πιάτων στο οποίο επιδίδεται ο τραγουδιστής στο συνοδευτικό βιντεοκλίπ, δημιουργεί στους Έλληνες μία ατμόσφαιρα οικειότητας. Ωστόσο, παρατηρεί ο αρθογράφος, ο τραγουδιστής έχει απόλυτη επίγνωση ότι η εν λόγω συνήθεια δεν είναι, πλέον, τόσο διαδεδομένη και ανήκει στο παρελθόν.


http://www.tsantiri.gr
Δημοσίευση σχολίου