Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η πραγματική “βλάβη” που ακύρωσε το πρωθυπουργικό ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν.


ΠΗΓΕ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ “ΚΑΤΑΦΕΡΕ” Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!

“Βλάβη” στο αεροσκάφος ή γενικότερη βλάβη στην διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων και της θέσης της Ελλάδας στην διεθνή σκακιέρα;

Αυτό που δεν είπε κανείς από τους ινστρούχτορες των ΜΜ”Ε” στο παρασκήνιο της ακύρωσης του πρωθυπουργικού ταξιδιού στο Μπακού, όπου θα συζητείτο και η αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, είναι η απογοητευτική πραγματικότητα. Για μία ακόμα φορά η Ελλάδα διασύρθηκε ώστε να διασωθεί η πολιτική ηγεσία και το φιάσκο της συμρωνίας με τους Αζέρους.

Ως γνωστόν, εδώ και δεκαετίες, σε όλα τα ταξίδια Ελλήνων πρωθυπουργών η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει πάντα ένα εφεδρικό αεροσκάφος σε περίπτωση που το κύριο αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Από τον καιρό του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτός ήταν νόμος απαράβατος.

Καταργήθηκε “ελέω μνημονίου”; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ. Υπήρχε έτοιμο αεροσκάφος για να μεταφέρει τον πρωθυπουργό και την συνοδεία του στον προορισμό τους. Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε;

Γιατί απλούστατα η όλη διαπραγμάτευση με την ΔΕΣΦΑ οδεύει σε ένα μεγαλειώδες φιάσκο. Οι Αζέροι δεν έχουν δώσει δεκάρα τσακιστή, ο ΤΑΡ που τους εξυπηρετεί αφάνταστα φτάνει και περισσεύει.

Η Ελλάδα λοιπόν δεν είχε κανέναν λόγο να πανηγυρίσει για το Αζέρικο κοίτασμα, όπως δεν θα είχε λόγο να πανηγυρίσει για τον εθνικά επικίνδυνο ΤΑΡ. Ο μόνος λόγος της επίσκεψης θα ήταν η ΔΕΣΦΑ που όμως αντιμετώπισε “βλάβη”. Πραγματική βλάβη.

Το κερασάκι; Στο Αζέρικο πανηγύρι, παρευρέθη κανονικότατα ο Αλβανός πρωθυπουργός.

RAMA ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝwww.olympia.gr

Δημοσίευση σχολίου