Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

EKTΑΚΤΟ: Επικοινωνήστε άμεσα με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και ζητήστε να καταψηφίσουν τη δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 την πρόταση αναθεώρησης της νέας νομοθεσίας για τους σπόρους...


Στις 27 Ιανουαρίου 2014 η Επιτροπή της ΕΕ για την Γεωργία (DG-Agri) θα αποφασίσει για το αν θα μπορεί να καταψηφιστεί ή όχι η αναμενόμενη αναθεώρηση για την εμπορία σπόρων η οποία εμπεριέχει πολλές αρνητικές συνέπειες για την ελευθερία τους, την διατροφική αυτάρκεια και την βιοποικιλότητα.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή DG-Agri, η οποία συνεδριάζει την Δευτέρα, θα αποφασίσει αν θα πάει η πρόταση προς ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο για
την απόρριψη της ή όχι (ψηφοφορία η οποία θα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου). Το άλλο σενάριο είναι αυτό της αναβολής, στο οποίο το Ευρωκοινοβούλιο θα μεταθέσει την απόφαση για μετά τις ευρωεκλογές του 2014.

Το κλίμα πριν τις γιορτές ήταν πως οι περισσότεροι ευρωβουλευτές θα καταψηφίσουν την αναθεώρηση ενώ ήδη υπάρχουν πάνω από 1000 τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από ευρωβουλευτές και ουσιαστικά απορρίπτουν την πρόταση της αναθεώρησης. Οι πληροφορίες ωστόσο λένε πως το λόμπι της βιομηχανίας σπόρων πιέζει την DG-Agri να ΜΗΝ στείλει προς καταψήφιση την πρότασης της αναθεώρησης.
Τι μπορούμε να κάνουμε:
Επικοινωνήστε, σήμερα Παρασκευή ή την Δευτέρα, με τους Έλληνες ευρωβουλευτές τόσο της DG-Agri όσο και με τους υπόλοιπους του Ευρωκοινοβουλίου. Στείλτε email ή πάρτε ακόμα και τηλέφωνο (στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω) και ζητήστε να καταψηφίσουν την αναθεώρηση. Θυμίστε τους ιδιαίτερα πως έχουν κατατεθεί πάρα πολλές τροπολογίες οι οποίες αναδεικνύουνε τις αρνητικές συνέπειες της πρότασης αναθεώρησης της νομοθεσίας για την εμπορία φυτογενετικού υλικού.
Δείξτε τους ότι υπάρχει κόσμος που παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει τα μάτια πάνω τους.Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές που μπορείτε να επικοινωνήσετε:
(τα στοιχεία και η επικοινωνία μαζί τους δεν είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ούτε παρενόχληση. Αν μιλήσετε με τους γραμματείς τους ζητήσετε να μεταβιβάσει άμεσα την αίτηση σας):
Απο την Επιτροπη DG-AGRI (Επικοινωνήστε άμεσα μαζί τους, σήμερα ή την Δευτέρα):
1. Σπύρος Δανέλης (ΠΑΣΟΚ)
http://www.europarl.europa.eu/meps/en/99325/SPYROS_DANELLIS_home.html
-τηλ κ email: Ηράκλειο:
+30 2810 241400
+30 2810 242300
grafeio_heraklion@sdanellis.gr
-τηλ και email Βρυξέλλες
+32(0)2 28 45460
email: spyros.danellis@europarl.europa.eu
2. Γεώργιος Παπαστάμκος (ΝΔ)
http://www.europarl.europa.eu/meps/en/28572/GEORGIOS_PAPASTAMKOS_home.html
fecebook: https://www.facebook.com/Papastamkos
email: georgios.papastamkos@europarl.europa.euτηλ Aθήνα: 0030 210 3244127
τηλ βρυξέλλες: 0032 2 284 74 48
τηλ Στρασβούργο: 0033 388 175448 Για τους υπόλοιπους Ευρωβουλευτές:
http://www.europarl.europa.eu/meps/en/search.html?country=GR
όπου μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους
Πηγή: http://biotechwatch.gr, https://www.arche-noah.at
Δημοσίευση σχολίου