Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Eνδιαφέρον !!! Πώς να συνδεθείς δωρεάν στο internet ακόμη και εκτός σπιτιού....


Μάλλον πρόκειται περί σύμπτωσης.... Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Σαμαρά με τον επικεφαλής της DuetscheTelecom, ανακοινώθηκε ότι ο ΟΤΕ προχωρεί στην υλοποίηση προγράμματος που θα επιτρέψει στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση στο internetχωρίς να πληρώνουν ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού. Πώς θα δουλέψει αυτό το πρόγραμμα; Δείτε τις πρώτες αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ

Μην αμελήσετε να γίνετε μέλη της επίσημης σελίδας του Troktikoblog στc facebook για να μην χάνετε καμία απο τις καθημερινές αναρτήσεις μας. Μην αμελήσετε να γίνετε μέλη της επίσημης σελίδας του Troktikoblog στc facebook για να μην χάνετε καμία απο τις καθημερινές αναρτήσεις μας.Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει το δωρεάν δίκτυο WiFiκαι έξω από το σπίτι μας, θυμίζει μοντέλο «ανταλλακτικής κοινωνίας». Επιτρέπεις –με μια δήλωση στον ΟΤΕ- σε άλλους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στο internetμέσα από το δικό σου Wi-fiκαι για τη… γενναιοδωρία σου αυτή αποζημιώνεσαι αποκτώντας πρόσβαση στο Wifiτων υπολοίπων. Μόνο που οι υπόλοιποι μπορεί να είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κάτι που πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να έχεις πρόσβαση σχεδόν σε όλη την ελληνική επικράτεια. Κι όχι μόνο. Διότι πίσω από αυτό το «μοντέλο» που προωθεί ο ΟΤΕ κρύβεται μια διεθνής συνεργασία. Η οποία επιτρέπει στα μέλη αυτής της «κοινωνίας» να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο internetακόμη και αν βρίσκονται στο εξωτερικό.
Το αν αυτό  το ανταλλακτικό μοντέλο θα λειτουργήσει σωστά ή όχι εξαρτάται βέβαια από τη διάθεση των ίδιων των πολιτών. Όσο περισσότερα τα μέλη της κοινότητας, τόσο μεγαλύτερη και η επιτυχία του.
Να λοιπόν οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος όπως ανακοινώθηκαν χθες από τον ΟΤΕ:  Ο ΟΤΕ συνάπτει συμφωνία με το παγκόσμιο δίκτυο Wi-Fiτης FON. Αυτή η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές του ΟΤΕ να συνδέονται δωρεάν στο Internetμέσω σημείων WiFi (WiFihotspots) και έξω από το σπίτι τους. Αρκεί να είναι πελάτες των προγραμμάτων OTE Double Play και να εγγραφούν (δωρεάν) στην υπηρεσία “ΟΤΕ MyWiFi. Το “OTE MyWiFi” είναι ένα ασύρματο δίκτυο το οποίο δημιουργείται και επεκτείνεται από τους ίδιους τους χρήστες της κοινότητας. Συνεισφέροντας ένα μικρό μέρος της σύνδεσης Internet που έχουν στο σπίτι, αποκτούν τη δυνατότητα για δωρεάν WiFi πρόσβαση στο Internet σε περισσότερα από 12 εκατ. σημεία σε όλο τον κόσμο.Ο εξοπλισμός που συνοδεύει το OTE Double Play, εκπέμπει 2 διαφορετικά σήματα WiFi.
o    Ένα ιδιωτικό, για χρήση από τον κάτοχο της τηλεφωνικής γραμμής και μόνο
o    Ένα δημόσιο, προσβάσιμο από άλλους συνδρομητές ΟΤΕ Double Play
Πώς συνδέομαι στο Internet μέσω OTE My WiFi;
Η σύνδεση για τους πελάτες OTE Double Play, είναι απλή:
1.     Αναζητείς στη συσκευή σου (smartphone, tablet, laptop κλπ) ένα ασύρματο δίκτυο WiFi με το όνομα (SSID) "OTE WIFIFON" και επιλέγεις "Σύνδεση"
2.     Ανοίγεις τον browser που χρησιμοποιείς για το Internet και στη σελίδα που εμφανίζεται, πληκτρολογείς το username & password της OTE σύνδεσής σου


Αναλυτικές πληροφορίες για την υπηρεσία “ΟΤΕ My WiFi” στην ιστοσελίδα ote.gr/mywifi
Δημοσίευση σχολίου