Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

ΣΔΟΕ: Ένας στους τρεις γιατρούς βρέθηκε με αδήλωτα εισοδήματα και καταθέσεις ...εφοπλιστών !


Μεγάλης έκτασης παραοικονομία και φοροδιαφυγή από εκατοντάδες γιατρούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας απεκάλυψαν εξονυχιστικοί έλεγχοι που πραγματοποίησαν κλιμάκια ελεγκτών του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο τεράστιας σε κλίμακα έρευνας για τη διακίνηση του "μαύρου χρήματος" στο χώρο της Υγείας. 
 
Όπως γράφει ο "Ελεύθερος Τύπος" στους τραπεζικούς λογαριασμούς γιατρών του ΕΣΥ εντοπίστηκαν ποσά - μαμούθ που δεν καλύπτονται από τα νόμιμα εισοδήματα τους με συνέπεια να εκφράζονται υπόνοιες πως πρόκειται για χρήματα που πήραν από "φακελάκια" ή παράνομη άσκηση του επαγγέλματος, εκτός ΕΣΥ. 
 
Τα πρώτα στοιχεία που αποκαλύπτονται από την έρευνα δείχνουν ότι τουλάχιστον 1 στους 3 γιατρούς που ελέγχθηκαν έχει βρεθεί με "ακάλυπτα" ποσά στους τραπεζικούς του λογαριασμούς. σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα το "μαύρο" χρήμα που εντοπίστηκε  στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ελεγχομένων φθάνει σε απίστευτα δυσθεώρητα ύψη. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας οι έλεγχοι έχουν επικεντρωθεί καταρχάς σε πάνω από 500 γυναικολόγους - μαιευτήρες και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν παραβατικότητα στα επίπεδα του 35%.
 
Αξιοσημείωτες είναι οι περιπτώσεις τριών γιατρών από την Αθήνα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων το ΣΔΟΕ εντόπισε συνολικά 21 εκατ. ευρώ ! Οι τρεις γιατροί στις φορολογικές τους δηλώσεις δήλωναν μικρά εισοδήματα που σε καμία περίπτωση δεν κάλυπταν τα τεράστια ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους. Και οι τρεις έπεσαν στην "τσιμπίδα" του ΣΔΟΕ μετά από καταγγελίες.


Πηγή: ΣΔΟΕ: Ένας στους τρεις γιατρούς βρέθηκε με αδήλωτα εισοδήματα και καταθέσεις ...εφοπλιστών ! | 
Δημοσίευση σχολίου