Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Αξιοσημείωτη πορεία των ελληνικών μετοχών και ομολόγων


Την αξιοσημείωτη πορεία των χρηματοπιστωτικών αγορών της νοτίου Ευρώπης  και ιδιαίτερα αυτών της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Ιρλανδίας κατά το α’ τρίμηνο του 2014, συγκριτικά με τις αγορές των χωρών της Βορείου Ευρώπης, την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι ευοίωνες προοπτικές περαιτέρω ανόδου, προβάλλει ο Richard Barley σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Southern Europe’s Time in the Sun».
Όπως υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, το χάσμα ευρωπαϊκού Βορρά-Νότου είναι
εντυπωσιακό: σύμφωνα με το FactSet, ενώ οι πορτογαλικές, ελληνικές και ιταλικές μετοχές αύξησαν τις τιμές τους άνω του 14% το α΄ τρίμηνο του 2014, οι γερμανικές μετοχές δεν παρουσίασαν άνοδο. Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της Barclays, τα ελληνικά ομόλογα απέφεραν κέρδη της τάξεως του 24%, τα πορτογαλικά ομόλογα 11% και τα ισπανικά ομόλογα 6%.
Τέλος, ο Barley υποστηρίζει ότι το β΄ τρίμηνο του 2014 μπορεί να αποδειχθεί εξίσου θετικό για την Ευρώπη, καθώς η Ελλάδα μοιάζει έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων, με μεγάλη ενδεχομένως ζήτηση και η Πορτογαλία βαδίζει προς την έξοδο από το δανειακό της πρόγραμμα.
Δημοσίευση σχολίου