Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του ποδοσφαίρου η Γιουνάιτεντ


Συμφωνία-μαμούθ με την Αdidas για τις εμφανίσεις της ομάδας από τη σεζόν 2015-16 υπέγραψε την Δευτέρα (14/7) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 Συγκρίνοντας ωστόσο την συμφωνία αυτή με τα deals των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων βλέπουμε πως η διαφορά είναι τεράστια!
Ο αγγλικός σύλλογος θα βάλει στα ταμεία της περίπου.....
750 εκατομμύρια λίρες για τα επόμενα 10 χρόνια κάτι που σημαίνει ότι το ελάχιστο ετήσιο κέρδος θα είναι 75 εκατομμύρια λίρες.
Η συνεργασία με την Nike, που διαρκεί ήδη 13 χρόνια, θα τερματιστεί στο τέλος της σεζόν 2014-2015.
H ανακοίνωση της ομάδας εδώ.

Έσπασε όλα τα ρεκόρ

Πολύ απλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όσον αφορά το χορηγό για τη φανέλα της. Μάλιστα σε σύγκριση με τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει μερικοί από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους, το deal της Γιουνάιτεντ φαντάζει ιλιγγιώδες. 
 
Σε ευρώ σημαίνει πως θα εισπράττει το χρόνο περίπου 94.000.000, την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης βάζει στα ταμεία της 39 και η Μπαρτσελόνα 34!
Αυτό σίγουρα δίνει και ένα πλεονέκτημα στον νέο τεχνικό των "κόκκινων διαβόλων", Λουίς Φαν Χααλ, προκειμένου να κάνει τις μεταγραφές που θα θέλει χωρίς ιδιαίτερους οικονομικούς περιορισμούς.

Δημοσίευση σχολίου